dimarts, 1 de desembre del 2015

Punts de mira (2009)

L'objectiu d'aquesta intervenció en el Konvent.0 de Cal Rosal del 2009 era que la intervenció que realitzaria estaria allunyada de l'escenari expositiu però que alhora es podria apreciar tota ella des de dins l'espai expositiu.

El Konvent.0 és un dels festivals d'art alternatius més consolidats i amb més projecció del panorama català. El Konvent irradia frescor, espontaneïtat, oportunitat, regeneració i tants d'altres adjectius il·lusionants com se li vulguin atribuir. Vaig voler jugar amb aquesta llum que surt de l'epicentre físic de l'antic edifici del Konvent de monges d'aquesta antiga colònia tèxtil de Cal Rosal (Berga) os s'hi realitzen les actuacions, performances i exposicions.

La imatge del Konvent és reflectida en totes direccions per la conjunció de la llum provinent del sol i les conegudes lleis de la òptica. Així doncs vaig voler capturar una d'aquestes imatges reflectides i perpetuar-la gravant-la en baix relleu perquè sempre més és recordi que és i representa (que va ser i que va representar) el Konvent de Cal Rosal per l'escena cultural de la Catalunya Central.

L'edifici gravat en el peu del viaducte amb una escarpa i una maceta es podia observar des del mateix Konvent mitjançant un rudimentari telescopi que guiava l'espectador fins a la intervenció realitzada 200m més enllà dels murs de l'edifici.

Edifici "el Konvent" de Cal Rosal des de l'indret de la intervenció física.




Viaducte sobra la E-9 al seu pas per Cal Rosal. 




Dibuix del Konvent en baix relleu.




Imatge des del telescòpi situat a l'eixida del Konvent on s'hi exposaven imatges i plantilles de la intervenció.

     Telescòpi situat a l'eixida del Konvent on s'hi exposaven imatges i plantilles de la intervenció.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada