dimarts, 8 d’octubre del 2013

Llicenciat en Belles Arts Busca



























                  


                     Vídeo de l'acció: 




Català


Es tracta d'una escultura en planxa forjada del meu fill amb diversos sentits i significats que em guardo per mi com si es tractés d'un reliquiari on atrapar-hi instants. M'agrada que l'espectador en tregui les seves pròpies conclusions.

L'escultura està soldada per l'esquena a un carretó per a realitzar l'acció que enregistràrem el setembre de 2013 i que ens parla de la crua realitat de molts llicenciats en belles arts que aspiren algun dia a exposar i vendre la seva obra en una galeria comercial amb la ingènua aspiració de poder arribar a viure de l'art.

Els currículums que entren en les galeries no acostumen a durar gaires minuts abans de ser llençats a les escombraries, les decepcions son grans i moltes vegades enfonsen les carreres de molts aspirants a artistes. Amb la certesa que l'artista surt de la galeria tal com hi entra jo m'enfronto a aquesta "acció obligada" amb l'escultura soldada al carretó evidenciant aquest fet.


Castellano


Se trata de una escultura en plancha de hierro forjado de mi hijo con diversos sentidos y significados que me guardo para como si se tratara de un relicario donde atrapar en ella instantes. Me gusta que el espectador saque sus propias conclusiones.
La escultura está soldada por la espalda a una carretilla para realizar la acción que registrada en vídeo el septiembre de 2013. La acción nos habla de la cruda realidad de muchos licenciados en Bellas Artes que aspiran a exponer su obra en alguna importante galería comercial con el ingenua aspiración de poder llegar a vivir del arte.

Los currículums que entran en las galerías no suelen durar muchos minutos antes de ser arrojados a la basura. Las decepciones son grandes y muchas veces hunden las carreras de muchos aspirantes a artistas.
Con la certeza de que el artista sale de la galería como entra yo me enfrento a esta "acción obligada" con la escultura soldada al carro evidenciando este hecho.





2 comentaris:

  1. El material utilizado para la realización de la escultura es realmente planxa de hierro o se trata de algun plástico o resina? Me cuesta de creer que esté realizada con hierro

    ResponElimina
  2. El material es planxa de hierro pulida y estirada, protegida con una capa de barniz para hierro.

    ResponElimina